Motociclism

 

Secţia de motociclism

 

Sandu Sorin

 

Moldovan Ovidiu

 

Iuliu Moldovan (4 ani) şi Horaţiu Moldovan ( 7 ani) au început de mici sportul. Urmându-şi fratele, la 3 ani, Iuliu mergea pe schiuri, fiind cel mai mic concurent al concursurilor dedicate acestui sport, la care, atât el, cât şi Horaţiu, au câştigat numeroase cupe şi medalii. Plăcerea  pentru mişcare a continuat cu bicicletele, cu ajutorul cărora au deprins şi demonstrat că au calităţile necesare sportului pe două roţi.
Plimbaţi de mici cu motocicleta tatălui lor, au făcut o pasiune pentru motociclete, pasiune care s-a transformat în dorinţa de a avea şi ei „motorul” lor. Visul li s-a îndeplinit de ziua de naştere a lui Horaţiu, când au primit cadou câte o motocicletă.
Pentru a intra în lumea motociclismului, copiii au participat la CNI Motocros Etapa a IV-a, Brăneşti-Făget, unde au făcut faţă cu brio  competiţiei.

 

După 6 titluri naționale la schi, Sorina Sandu a trecut la motocross. Totul a pornit de la pasiunea tatălui ei, Sorin Sandu, pentru motocicletele de teren. “Prin 2006, tata își cumpărase o Husqvarna de 250 cmc, destul de veche, pe care am încercat-o și eu”, spune Sorina. De aici până la cursele de motocros la care Sorina a alergat în 2007 și în 2008 nu a fost decât un simplu pas, din motive de siguranță, preferându-se ca Sorina să alerge direct la MX2 și nu la amatori, după un an de “studiu” la categoria 85 cmc.

Palmares Sorina Sandu

2008
Campioană Est-Europeană Enduro Fete
Campioană Naţională Enduro Fete
Campioană Naţională Endurocross Fete

2009
Campioană Est-Europeană Enduro Fete
Campioană Naţională
Locul 18 la  RedBull Romaniacs, prima participare a unei românce în această competiție

2010
Campioană Est-Europeană Enduro Fete
Vice-campioană Naţională Enduro Juniori
Locul III la Erzberg Rodeo Lady Cup

2011
Campioană Est-europeană Enduro Fete
Locul VIII în Campionatul Mondial de Enduro Fete
Locul 12 RedBull Romaniacs clasa Hobby team
Locul III Campionatul Național Clasa A

2012: 
Campionatul Mondial de Enduro
Campionatul Est-european enduro
Campionatul Național de Enduro
RedBull Romaniacs
Erzberg Rodeo
Enduro Panorama