Motociclism

 

Secţia de motociclism

 

Sandu Sorin

 

Moldovan Ovidiu

 

Iuliu Moldovan (4 ani) şi Horaţiu Moldovan ( 7 ani) au început de mici sportul. Urmându-şi fratele, la 3 ani, Iuliu mergea pe schiuri, fiind cel mai mic concurent al concursurilor dedicate acestui sport, la care, atât el, cât şi Horaţiu, au câştigat numeroase cupe şi medalii. Plăcerea  pentru mişcare a continuat cu bicicletele, cu ajutorul cărora au deprins şi demonstrat că au calităţile necesare sportului pe două roţi.
Plimbaţi de mici cu motocicleta tatălui lor, au făcut o pasiune pentru motociclete, pasiune care s-a transformat în dorinţa de a avea şi ei „motorul” lor. Visul li s-a îndeplinit de ziua de naştere a lui Horaţiu, când au primit cadou câte o motocicletă.
Pentru a intra în lumea motociclismului, copiii au participat la CNI Motocros Etapa a IV-a, Brăneşti-Făget, unde au făcut faţă cu brio  competiţiei.

 

După 6 titluri naționale la schi, Sorina Sandu a trecut la motocross. Totul a pornit de la pasiunea tatălui ei, Sorin Sandu, pentru motocicletele de teren. “Prin 2006, tata își cumpărase o Husqvarna de 250 cmc, destul de veche, pe care am încercat-o și eu”, spune Sorina. De aici până la cursele de motocros la care Sorina a alergat în 2007 și în 2008 nu a fost decât un simplu pas, din motive de siguranță, preferându-se ca Sorina să alerge direct la MX2 și nu la amatori, după un an de “studiu” la categoria 85 cmc.

La Lupeni ajungeţi dinspre Deva-Petroşani sau dinspre Târgu Jiu, pe DN 66. La intersecţia de la Livezeni se urmează pe DN 66A indicatorul "Lupeni''.

 

Etapa a VI-a a Campionatului Mondial de Enduro va avea loc la Buzău

Anul acesta, piloţii se vor alinia pentru prima dată la start în Talca (Chile), după care urmează Argentina, Spania, Portugalia, Grecia. Etapa cu numărul 6 a Campionatului Mondial de Enduro va avea loc la Buzău în data de 22-23 Iunie 2013! Pentru a doua oară în România! Etapa finală, bineînţeles va fi în Franţa. Iată şi calendarul Campionatului Mondial de Enduro 2013:

 

DATA - ORAŞ - ŢARĂ


16-17 Martie - Talca - Chile
23-24 Martie - San Juan - Argentina
11-12 Mai - Puerto Lumbreras - Spania
18-19 Mai - Torres Vedras - Portugalia
15-16 Iunie - Kastoria - Grecia
22-23 Iunie - Buzău - România
14 sau 21 Iulie - TBC - TBC
7-8 Septembrie - St. Flour - Franţa

sursa text: www.rorace.ro

.....................................................................................................................................................................................................................